Régi honlap átalakítása új, modern WordPress weboldalra

2022.06.09.

Szóval ideje lenne modernizálni, átalakítani az eddig használt, régi honlapodat.

Például a közkedvelt WordPress rendszer használatával.

  1. De mennyi pénzbe fog ez kerülni?
  2. Mennyi ideig tart ez az átalakítási folyamat?
  3. Fogom tudni használni az új oldalt is? A régit legalább már megszoktam, tudom kezelni.
  4. Mit nyerek a WordPress rendszerrel? Miért jobb?

Megéri belevágni, az eredmény egy modern, könnyen használható weboldal lesz. Azon fogsz meglepődni, hogy milyen egyszerűen, ügyesen tudod kezelni a weblapodat.

Ha nem webfejlesztéssel foglalkozol, akkor szükséged lesz egy szakértőre, aki gond nélkül megoldja az egész feladatot.

 

1. Költségek

Attól függ, mennyi tartalom, funkció van a régi honlapon. Illetve lehet-e automatikusan migrálni (áthozni, költöztetni) az adatokat.
Tehát, ha a régi rendszerből lehet exportálni a tartalmat és ezt importálni az új WordPress rendszerbe, akkor már sok időt és költséget meg lehet spórolni.
Ha egy régi, saját fejlesztésű webáruház rendszert kell átalakítani WordPress + WooCommerce webáruházzá, akkor a költség is várhatóan nagyobb lesz. Ha egy pár oldalas bemutatkozó, cégismertető oldalról van szó, akkor várhatóan sokkal kevesebb összegből megúszható.

 

2. Idő

Ha tárhelyszolgáltatót (szervert) kell váltani, akkor 1-2 nap hozzáadódik. Ez akkor szükséges, ha a meglévő tárhely nem alkalmas (illetve nem elég jó) a WordPress rendszerhez.

Általában a weboldal dizájnt is meg szeretnék újítani a tulajdonosok, ez is hozzáad az idő mennyiséghez. Ha nem kell egyedi, különleges webdizájn, akkor rövidül az idő.

Példa: egy kisebb céges ismertető oldal elkészül 1-2 hét alatt. Egy sok funkciós webáruház 1-2 hónap is lehet.

 

Az átalakítás ideje alatt a régi honlap tovább üzemelhet, az új rendszert egy zárt fejlesztői szerveren készítem el, az átállás általában pár óra alatt meg is van.

 

3. Használhatóság

Ebben is biztos vagyok, hogy jobb lesz. Ismerem a népszerűbb weboldal (CMS, SHOP) rendszereket is, a WordPress tényleg jobban, könnyebben kezelhető. Természetesen meg kell ismerkedni vele és magabiztosságot szerezni a kezelésében, hogy később gyorsan, hatékonyan tudja kezelni a honlap szerkesztője.

 

4. Miért kell? Miért jó a WordPress?

Minden megvalósítható vele. Nincsenek kötöttségek, limitek. Nem mondja azt a szolgáltató, rendszergazda, hogy ezt nem engedélyezzük, nincs rá lehetőség, nem lehet megoldani.

A WordPress honlap lehet egy blog, egy céges bemutatkozó oldal, egy portfólió, lehet néhány szolgáltatást hirdető és értékesítő weboldal és lehet egy komoly webáruház is. De lehet bármilyen honlapot készíteni vele, nincs korlátokot közé szorítva vele az ember.

Az, hogy milyen pénzügyi költsége lesz, illetve mennyi ideig tart az átalakítás, attól függ, hogy a régi honlap milyen funkcióit szeretnéd áthozni az új honlapra.

Ha egy pár oldalas, leginkább szöveget és képet tartalmazó egyszerű, pl. céges bemutatkozó honlapról van szó, akkor a fejlesztési idő 1-2 hét szokott lenni.

Ha egy komplex és sok funkciót, illetve egyedi megoldásokat tartalmazó weboldalról van szó, akkor mindig csak egy alapos felmérés után lehet megbecsülni a fejlesztési időt.

Az egyik, nem rég befejezett ilyen projekt, ami egy átlagos funkciókkal bíró webáruház migrálásáról szólt, onnantól, hogy megkaptam a hozzáféréseket a régi weblaphoz, a teljesen kész új honlap átadásáig 2 hónapig tartott.
Ez idő alatt a régi honlap működött, nem volt kieső/elmaradt értékesítési időszaka a cégnek.

 

Az új WordPress honlap használatba vétele…

Az új és modern WordPress alapú honlap használata, kezelése szinte kivétel nélkül, mindig könnyebben megy a szerkesztőknek, adminoknak, mint a régi, elavult rendszerek kezelése. Ha szükséges, szoktam 1-2 órás oktatást tartani a rendszer kezeléséről, de ezt ritkán szokták kérni, annyira egyértelmű és felhasználóbarát a szerkesztői felület.

Kezdőlap » Régi honlap átalakítása új, modern WordPress weboldalra